• Snel een kwalitatief goed onderzoek

Over Marlies van Zelderen

Psycholoog VINK Psychologisch Centrum

 

Jeugd
Marlies is geboren in Gouda maar opgegroeid in de landelijke Krimpenerwaard in een gezin met vader, moeder en een oudere broer. In een ‘zo gewoon’ gezin opgroeiend raakte ze toch al op jonge leeftijd gefascineerd door de meer ‘bijzondere’ kanten van het menselijk gedrag en stond zij bekend als iemand die insprong waar nodig en net wat verder ging in het helpen van anderen.

 

Opleidingen
Marlies heeft na het succesvol doorlopen van het Gymnasium dan ook gekozen voor de studie Psychologie, die zij volgde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens haar opleiding heeft zij een brede, algemene kennis over de psychologie opgedaan, maar omdat het werken met jeugdigen haar het meeste aansprak is zij uiteindelijk afgestudeerd met de Masterspecialisatie Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie.

 

Werk
Gedurende haar opleiding heeft Marlies gewerkt in de specialistische GGZ, onder andere bij het Erasmus MC-Sophia. Hier heeft ze onderzoek gedaan, sociale vaardigheidstrainingen gegeven en Remedial Teaching uitgevoerd. Vervolgens is ze na haar studie gaan werken als ambulant begeleider en coach binnen gezinnen met uitgebreide psychiatrische problematiek bij alle gezinsleden. Hiermee heeft ze vooral veel praktische en probleemoplossende vaardigheden opgedaan, wat zij, nu zij als psycholoog werkt, goed kan gebruiken. Het geeft Marlies veel voldoening om te zien hoe mensen met een steuntje in de rug zichzelf enorm kunnen ontwikkelen op sommige gebieden en hoe zelfinzicht en zelfacceptatie kunnen bijdragen aan een gelukkiger leven. Deze lijn van denken zet zij voort in haar werk als psycholoog bij VINK Psychologisch Centrum, waar zij diagnostisch onderzoek en behandelingen verricht bij kinderen, jongeren en volwassenen.